Democracia dhe Dialogu Politik

"Democracisë i duhen Demokratët" (Friedrich Ebert)

Si një fondacion politik, ne i ndjekim vlerat e socialdemokracisë. Synimi ynë është një shtet demokratik i mirëqenies. Ne mundemi dhe duam ta arrijmë këtë synim vetëm bashkë me partnerët tanë në Kosovë.

Qytetaria aktive dhe shoqëria civile e fuqishme. Ne duam t’i aktivizojmë dhe t’i motivojmë njerëzit dhe organizatat e tyre të shoqërisë civile. Ky është themeli i shoqërisë civile e cila duhet të jetë një partner aktiv në proceset e vendimmarrjes në rrafshin e proceseve politike, ekonomike dhe shoqërore.

Mundësi për liderët e rinj. Demokracia duhet të vij nga baza. Ndërgjegjësimi i demokratëve, vullneti dhe mundësia për demokraci duhet të mbijnë dhe të degëzohen në parti politike, sindikata dhe grupe me interesa të veçanta. Të rinjët veçanërisht duan të jenë të përfshirë në këtë proces.

Lajmet e fundit dhe Ngjarjet

26.05.2024 | Ngjarje

Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi dhe zhvilloi Akademinë Politike të 14-të nga 26 deri më 31 maj 2024.


më shumë

21.05.2024 | Ngjarje

Më 21 maj 2024, Friedrich Ebert Stiftung (FES) dhe Demokraci për Zhvillim (D4D) organizuan Salonin e së Martës në librarinë Dukagjini, me fokus në…


më shumë

15.05.2024 | Ngjarje

03.05.2024 | Ngjarje

Më 30 prill 2024, Friedrich Ebert Stiftung (FES), në bashkëpunim me Demokraci për Zhvillim (D4D), organizoi Salon e së Martës në Librarinë Dukagjini.


më shumë

04.04.2024 | Ngjarje

Gjatë fundjavës së 20-21 prillit 2024, në Gjakovë, Friedrich-Ebert-Stiftung organizoi Punëtorinë e Avokatisë për të Rinj,


më shumë

04.03.2024 | Ngjarje

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) organizoi konferencën "Bridging the Western Balkans: Parliamentary Diplomacy for Regional Security and Euro-Atlantic…


më shumë

09.01.2024 | Ngjarje

Friedrich-Ebert-Stiftung ka kënaqësinë të paraqesë analizën politike për ndikimin rus dhe implikimet e luftës në Ukrainë për Ballkanin Perëndimor.


më shumë

19.12.2023 | Ngjarje

Më 19 dhjetor 2023, një diskutim i rëndësishëm u zhvillua në Gjakovë në lidhje me perspektivën e krijimit të Fondit Sovran të Republikës së Kosovës.


më shumë

07.12.2023 | Ngjarje

Nga 7 deri më 9 dhjetor 2023, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) organizoi seminarin e saj të parë për Alumni për Programin e së Ardhmes së Ekonomisë…


më shumë

06.12.2023 | Ngjarje

Në fillim të dhjetorit 2023, një konferencë mbi Ndikimin e Liberalizimit të Vizave mbi Sfidat dhe Mundësitë për Bizneset në Kosovë u organizua nga…


më shumë

Friedrich-Ebert-Stiftung 
Kosovo

Rr. Pashko Vasa 23
10000 Prishtinë
Republika e Kosovës

+381 (0) 38 600 108
info(at)fes-kosovo.org